Vad är väl lata dagar vid en sandstrand för en äventyrare? Urtråkiga! När man istället kan ta sig en motorcykeltur ut i stora vida världen!

Vietnam blev det avgörande landet i beslutet att göra en resa med motorcykel. Marc träffade på en britt på cykel som cyklade Vietnam runt och tänkte att han skulle göra samma sak. Men en skidolycka med avslitna korsband var inte den bästa utgångspunkten för att trampa världen runt, så det fick bli på motorcykel i stället.

Marc har bott i många länder och ett favoritland är Marocko, så det var där resan fick ta sin början.

Han hade sedan 15 års ålder också drömt om att ta sig till Nordkap, så den biten fick hänga med också i planeringen även om det kanske inte fanns någon riktig logik för resten av resrutten. När han sedan var på Bali för några år sedan med familjen så lovade han sig själv att han var ju tvungen att komma tillbaks dit. Det fick alltså bli målet på resan och hela rundturen kom att kallas  ”Marrakesh 2 Bali”.

Pga jobb och familj så gick det inte att göra resan i ett sträck, utan det fick ta sin tid och Marc fick köra flera etapper, parkera motorcykeln på olika platser i världen, åka hem och jobba och sedan åka iväg igen för att köra nästa etapp, så har det hållit på ett tag. Totalt tog resan 5 år.

Ett stort steg är nu att han har passerat prick 40 000 km på sin resa som snart är slut. Detta speciella ögonblick inföll under ett bananträd nära Koh Lanta i Thailand.

Följ med Marc under sin resa. Du kommer nästan att tro att du sitter där bak på hojen, när du läser om hans äventyr, i din sköna soffa hemma i Sverige!

Marc reste genom 40 olika länder, några som han redan besökt tidigare och andra som kanske inte tillhör de mest välbesökta turistländerna t ex Pakistan (det mest gästvänliga landet tillsammans med Iran, enligt Marc!!). Tyvärr blev det ingen rundtur i Vietnam, eftersom tunga motorcyklar av det slag Marc kör, inte är tillåtna där!

Se Marcs äventyr på : https://www.facebook.com/Marrakesh2Bali/