Som i de flesta länder i Sydostasien så är vädret bäst under December – Februari i Myanmar.
De varmaste månaderna i Yangon är Februari -Maj. Mest regn kommer under Juni – Augusti. Då ska man undvika att resa till Myanmar, vägar kan svämma över och det är svårt att komma fram.

Bästa badtiden

Vill man ha några baddagar efter alla tempel besök, är vattnet varmt i Myeik-skärgården året runt, men räkna med att det är som bäst väder mellan november och april. Det är en perfekt period för den som dyker. Regnsäsongen är mellan juni – oktober. Många kryssningsbåtar som kör runt i skärgården, slutar gå under monsunperioden.

Naturen kring Mandalay- Bagan- Inle

Säsongen under februari/mars får man kanske inte se de vackraste naturupplevelserna just här. Det är ett annorlunda klimat i den centrala delen av Myanmar, jämfört med t ex Thailand och Kambodja. Många träd har inga löv, de få teakträd som finns kvar eller som blivit planterade har alla tappat sina enorma blad och det är ganska brunt på de flesta åkrar och berg man åker förbi. Det är torrt och inte så tropiskt frodigt här i denna del av Myanmar. Växtligheten känns som i Sverige när snön har smält och det mesta är brunt och grått. För den som varit i Tanzania och Kenya liknar det lite en savann i vissa fall. När det är regnperioden är det nog mycket grönare och finare!

Man åker inte till Myanmar för naturen, utan för alla vackra tempel och allt annat man får se här. För den som inte gillar tempel ändrar definitivt sin uppfattning efter sitt besök i Myanmar. Templen i Myanmar är helt unika!