Anländer till Tel Aviv från norra Israel och stränderna tar aldrig slut, hur långa som helst. Dags för ett snabbt besök i den här coola staden.

Hotellet är ett vanligt stadshotell, fint, kanske lite bättre än 3 *men det kostar som en hel vecka på lyxhotell! I Israel och Tel Aviv är boende otroligt dyrt.

Åt lunch på stranden, en av mina favoritsysselsättningar. Inser som nästan varje gång jag återser Medelhavet att jag verkligen  gillar atmosfären i länderna kring Medelhavet. Oavsett land!

Hotellet vid stranden låg dock på andra sidan vägen. De lyxigare hotellen ligger vid stranden, så det är en budgetfråga.

Besöker Jaffa, den gamla fiskarbyn som fanns här innan Tel Aviv byggdes, på kvällen. Det finns rester kvar här från 4000 år sedan, så historiens vingslag flaxar vidare! Från den här hamnen åkte enligt sägnen Jonas ut innan han träffade på valen.

Utsikten mot det moderna Tel Aviv är fantastisk! Jaffa är mycket trevligt och charmigt, kyrkor och moskéer blandat om vartannat, mysiga små gränder, härliga barer och restauranger överallt. Hamnar vid antikvitetsmarknaden och där finns det så mycket läckra barer och små restauranger mitt på gatan! Svårt att välja vilken man tycker bäst om…

Den här gången fanns inte mycket tid till att utforska Tel Aviv så mycket, men jag måste säga att jag verkligen gillar Tel Aviv jättemycket av det jag sett. En sak vet jag….det är mycket dyrt!

Min resa i Israel avslutas i Tel Aviv.

Under min resa (se andra bloggar för min resa i Jordanien) har jag har badat i 3 hav: Röda havet, Döda havet och Medelhavet. 

Jag har sett 6 gränser till olika länder: Israel, Jordanien, Egypten, Saudi, Syrien och Libanon! Snacka om att vara mitt i smeten! En oförglömlig rundtur! Missa inte den här delen av världen!