Gränsövergången mellan Kenya och Tanzania gick smidigt. Kommer fram till ett litet hotel med små hyddor vid Lake Victoria. Hotellet ägs av holländare och ligger precis vid stranden, det är fint och välorganiserat.

Skönt att se vattnet efter savannen i Kenya, men vi blir snabbt besvikna. Vattnet är fullt av parasiter som lägger ägg i huden och det finns risk för infektioner, inget bad här inte! Kanske bara doppa fötterna? Aj då, en stor krokodil på 2 meter, mitt på stranden som ligger och solar eller väntar på oss?  Vi väntar med att bada, sätter oss vid bordet vid stranden, längre bort från krokodilen och lyssnar på fågelsång. Det visar sig finnas ca 300 olika arter av fåglar här! Synd att vi inte är ornitologer… Johnny, en servitör, härmar fågelsången och skojar friskt med oss. Han serverar mat och är dessutom guide när vi morgonen därpå ska besöka med en liten kanot, en närliggande by. Johnnys by!