4 timmars bilfärd direkt efter 18 timmars flyg, når vi Sigiriya.  Aliya Resort and Spa, med den vida utsikten över Lejonberget i Sigiriya.

På vägen dit blir man yr av alla tuk-tuks, fullkomligt galna fartblinda tutande busschaufförer, cyklister och mopedister utan hjälm, människor och vildhundar som korsar överallt och kor och getter som vandrar helt fritt. Indikha kör oss lugnt och sansat igenom allt trafikkaos. Det känns lyxigt att installera sig på hotellet efter den intressanta minibussturen från flygplatsen. Tur att vi bestämt att inte köra själva!

Efter den långa flygresan är det här den perfekta pausen – det är bara att kasta in bagaget på rummet och hoppa in i den enorma poolen. Hotellet måste ha Sri Lankas i särklass största pool. Här ska njutas av pool, härlig utsikt och spa, innan äventyret fortsätter.