Norra delen av Sri Lanka var under många år omöjligt att besöka pga inbördeskriget. Det tog officiellt slut så sent som 2009, så den delen har inte utvecklats riktigt för turism ännu. Men det är absolut ett hett resmål på Sri Lanka för den som vill resa till Sri Lanka under vår sommar. Då är vädret som bäst här. Det är absolut värt att besöka de nordöstra stränderna på Sri Lanka från maj till september.

Det sägs att man inte ska gå ut och vandra hur som helst, här i de nordöstra delarna, eftersom det finns massor av landminor kvar på många ställen!

Landskapet förändras och det blir plattare och liknar mer en stäpp än det genomgröna och lummiga landet vi dittills sett i de södra delarna av Sri Lanka. Det blir glesare mellan byarna och det känns fattigare. Vi åker förbi en gammal checkpoint, där man blev stoppad under kriget, när man skulle vidare norrut. Kommer fram till den lilla byn, Passekudha, svänger ner till stranden och ”hotell”vägen och vårt hotell Maalu-Maalu. Vid incheckningen vid receptionen vill man bara kasta sig i poolen, eller havet, eller var går gränsen??? Pool och hav möts.

Här ska man bara njuta och promenera längs stranden som är totalt vild, i några dagar. Vid lokala högtider är det folk på stranden och det är liv och rörelse som är härligt! Inte mycket till stad att besöka, inte heller några aktiviteter att tala om (detta kan dock ändras från år till år, då regionen utvecklas mer och mer inom turism). Det finns heller inte så många andra restauranger än hotellens, så det blir riktig avkoppling att bara stanna på hotellet och lata sig och kanske unna sig en auyrveda-behandling.