Polonnaruwa och ruinerna från den gamla 1300-tals staden, som upptäcktes av en slump av fransmän på upptäcksfärd, precis som vi ! Upptäcksfärd alltså, men inte en slump!

Det lugn som väntade oss där var fantastiskt. Inte en kotte….några kor! Det är inte högsäsong och det märks, kan inte fatta att denna underbara plats inte är mer känt och välbesökt.

Det utvecklades en speciell teknik för att återanvända och samla upp regnvatten. Vattensystemet används än idag på vissa ställen.  Ruinområdet med stadens byggnader, kanaler och bassänger är ganska stort, så Indikha kör oss runt till de olika delarna. Vi ser även stora buddha statyer och stupor och andra tempel. Vi stöter på en familj som hyrt cyklar och cyklat runt området med bebis och tung packning! Bra idé, om det inte vore så vansinnigt varmt!