Efter 10 dagar i bilen på skumpiga vägar skulle man kunna tro att man är väldigt trött på så mycket bilkörning. Men faktum är att resan aldrig, under en enda sekund, känts långtråkig. Det var så otroligt mycket att se, djur, landskap att upptäcka. Alltid någonting att se eller upptäcka.

En i sällskapet är väldigt lätt åksjuk. Inte en minut kände hon sig dålig! Man står upp i de specialdesignade bilarna/vans, och får luft hela tiden. Även om det ibland är skumpigt så påverkar det inte riktigt åksjukan.

Så, från Tanzania, via Taita hills i Kenya (se andra blogg inlägg ) och nu tillbaks till civilisationen när vi kör mot Mombasa och förorterna där. Massa folk och bilar igen. Vi som varit bortkopplade så många dagar. Framme vid Diani Beach som ligger söder om Mombasa och dags för några dagars avkoppling med strand och bad. 

Chauffören ber oss: snälla tala om att komma hit! Att det är härligt här i Kenya.

Turismen har avstannat avsevärt de senaste åren pga av osäkerheten i vissa delar av landet. Alla som jobbar inom turism lider hårt av avsaknaden av besökare.

Vi kände oss i allafall helt säkra under hela vår resa i landet. Människorna är fantastiska här och det har varit en upplevelse vi aldrig glömmer.