Ett helt nytt typ av landskap, grönt och majestätiskt, öppnar sig för den som kommer direkt från Serengeti när Ngorongoro kratern närmar sig. Det regnar mycket mer här så det är frodigt och inte lika torrt som i Serengeti.

Vi åker förbi cirkulära massajbyar med små runda lerhus, där de har byggt stora barriärer av ris som skydd mot rovdjur. På långt håll ser de mer ut som rishögar tills man kommer fram och ser att det är ganska välgjort. Här och där ser man en färgglad klick, det är en massaj ute och vallar sin hord eller på väg någonstans.

Det är lite speciellt med Ngorongoro då kraterväggarna ”låser” in djuren här. Nere i kratern har det samlats massor av djur och de är i princip fågna här. I morgon blir det dags för safari.

Hotellet har en vidunderlig utsikt, då det ligger högt upp på kraterkanten! Kommer fram hyggligt tidigt så att vi kan njuta av den iskalla poolen och en öl på solstolarna. Det är som svensk sommar. Varmt i solen och kallt i skuggan när det blåser till.

Det är många fler turister här och det känns som att komma tillbaks till civilisationen efter så många dagar på savannen, där man känner att man är ensammast i världen. Under rundresan i Tanzania kan man variera boendet och blanda klassiska hotel och mysiga tältcamps.

När vi vilar på solstolarna dyker plötsligt 8 massajer med spjut och färglada kläder upp och gör sina traditionella höga hopp och sjunger suggestiva sånger. Nästan på gränsen till lite obehaglig sång. Lite läskigt tycker de mindre barnen. 

Hotellet anordnar lite aktiviteter från de närliggande byarna. Dels för att massajerna ska få ta del av turismen, men också för att besökare ska få lära sig lite om dessa speciella jägare och deras kultur.

Under buffén i restaurangens matsal, sjöng hotellets personalkör härliga medryckande sånger. Det var så att man ville upp och dansa.