Frukost uppdukad med utsikt mot savannen, kunde det vara bättre? Dags för en heldagssafari med massor av djur. Vi fick se en fascinerande lejonjakt mellan flera lejon och ett afrikanskt vildsvin som förlorade. Inget för småbarn.

Lejonmammorna kommunicerade på något vis med sina lejonungar, som kom trippande fram från buskarnas snår och började äta, 4 lejonmammor, 10 lejonungar som lät som ånglok, de jagade bort varann irriterat, precis 1 meter från vår bil, helt fantastiskt att se! Känns som att vara mitt i ett reportage för National Geographic, vi viskade t o m, precis som under ett reportage!

Nyttigt för yngre tonåringar att se hur naturen fungerar, hur obehagligt det än är och att alla djur inte bara finns på Zoo och blir matade där. Gulliga lejonungar som sliter i ett ben, nosarna röda av blod, sätter allt i ett annat perspektiv.
Men små barn ska inte vara med på en safari. Det är ett som är säkert. För jobbiga och långa bilresor, man måste ofta vara tyst och det kan bli, som sagt ganska grymma scener med djur som är uppfläkta och äts på av andra djur.

Trots detta är det inget fel på vår aptit efter förmiddagens scener. Pick-nick lunchen intas på ett flygfält! Där är det skyddat, då det inte finns så mycket växtlighet och man kan se om ett lejon närmar sig! Det går inte att göra som i svenska skogen, bara stanna på ett fint och vackert ställe och slå sig ned där. Här är det säkerhet som gäller och endast vissa ställen går att stanna på. Sen finns det praktiska aspekter att tänka på, som att kunna ha tillgång till en toalett!
Vi äter den fina lunchen samtidigt som vi tittar på ett större flygplan som övar sig i att landa? Går in för landning, precis när han ska landa flyger upp igen. Flera gånger! Det skrämmer förstås också iväg lejonen.

Vi åker förbi 15 st giraffer. Varav 8 under ett Acacia-träd. De bara stod och glodde på oss! Jag gillar verkligen giraffer. De känns som om de kommer från en “Star Wars” film. Speciellt när de springer. I Slow motion…
Vi ser flodhästar, som pustar och frustar och krokodiler som glider tyst ned i vattnet när zebrorna eller gnuerna närmar sig för att dricka…..

Efter middagen som var ytterst kylig (12 grader!!), pga den höga altituden. Vi hade ett intressant samtal med vår massaj-vakt Mbrika, om hur han lever i sin by, när regnet och blåsten yrde utanför tältet. En sista natt i vårt tält (har aldrig varit så glad för att få en värmeflaska i sängen).

Efter en vacker soluppgång till frukost, bar det av mot Tanzania. Underbara landskap, söta små byar och mindre städer, kvinnor som tvättade eller hämtade vatten, bar plastdunkar eller krus på huvudet, skolbarn som vinkade glatt, horder av kossor, gjorde att 6-timmars resan till den tanzaniska gränsen gick fort.