Siem Reap i Kambodja. Den här lilla staden uppstod kring de kända templen i Angkor. Staden är större än jag trodde, 200.000 invånare, det flesta arbetar inom turistindustrin. Siem Reap är ganska litet och är en blandning av kolonial och kinesisk stil. I mitten ligger floden Siem Reap, (ja, som staden), som gör att staden blir ganska charmig.

Hotellen ligger på rad efter varandra på den stora huvudgatan in från flygplatsen. Massor av turistbussar står parkerade utanför dem. Jag undrar hur många människor får plats i templen under besöken…. Jag har hört att under högsäsong är det ganska trångt! Men det är det ju vid Eiffeltornet, lutande tornet i Pisa, i New York och Taj Mahal också, så det står man nog ut med!

På kvällarna är det hålligång på ”Pub Street” – en gata och kvarter med massor av restauranger och barer. Vissa spelar extremt högmusik och andra är lite lugnare. Här samlas alla som besöker Angkor templen efter dagens besök. Man tar sig en tuk-tuk från hotellet. Dessa hittar man överallt, de är lite annorlunda än dem i Thailand, med något slags ”tuk-tuk”- släp, dragen av en liten motorcykel. Det gör att det blir lite ”hackigare” som passagerare. Förhandla med föraren innan avfärd om priset, så att du inte blir uppskörtad efter. Beroende på var du bor i Siem Reap, kan man räkna med ca 1-5 usd. Det går utmärkt att betala i USD!