Besöker Fatehpur Sikhri från slutet av 1500-talet, nära Agra.  Ett påkostat område med palats och olika byggnader i röd sandsten, bla ett som sägs ha byggts av Kung Akhbar till den fru som gett honom en son.

Han hade 3 fruar. En turkisk, en portugisisk och en hinduisk ( prinsessa från Jaipur- som var den som gav honom sonen). Här får man se intressanta blandningar av hinduisk – islamsk och kristen dekoration i palatset. Man vandrar på stora vida öppna ytor också i röd sandsten  med stora bassänger.

Parkeringen ligger lite längre bort och en speciell buss tar en till palatset och där passerar man många små ”shops” där det säljs krimskrams och säljarna försöker sälja intensivt. Vill du inte köpa något, stanna inte till. Då är risken att du aldrig kommer därifrån. Det finns även många olika personer som utger sig för att vara guider. Var lite försiktig, om du inte har en egen guide med. Annars kan din guide –  om han inte får följa med in, hjälpa till att ta en certifierad lokal guide. Det är värt att ta en guide med sig, då området är stort och man förstår inte skillnaden på de olika byggnader som man går förbi.