Nere i botten på Ngorongoro-kratern kör man omkring som under vilken safari som helst och ser djur. Målet för denna safari är för oss att se de sista av “The Big Five Game”. Detta betyder de 5 djur man ska se på en safari och som man inte alltid lyckas se. Ursprungligen var ”The big 5” det de 5 svåraste djuren att jaga, helt enkelt. Sen har det blivit en marknadföringsgrej att se ”the big 5”! Vi har sett buffel, lejon, elefant och leopard, men saknade noshörningen. Den är tragiskt nog utrotningshotad (som elefanten!), som vi alla vet, pga tjuvjakt och tron om att noshörningens horn, som mals ned, ska ha magiska krafter, bl a i några asiatiska delar av världen. Pulvret i Asien kostar tiofalt mer än kokain. Fullkomligt galet.

Vi ser på långt håll 2 st. Tur att vi har kikare med oss. De är ganska långsamma och lite lata. Men imponerande djur. Senare under dagen ser vi ytterligare 2 st, betydligt närmare. De bara går där och tuggar gräs. Nästan lite löjligt, när man tänker vad farliga de kan vara, att de bara äter lite gräs, så där! Vi får också se en lejonmamma och 3 små ungar dricka vatten precis vid vägkanten. Oj vad törstiga de var!

Pick-nicken äter vi vid en liten sjö, där flodhästarna guppar upp och ned. De går inte upp på land under dagen, så vi är säkra där. Alla jeepar stannar till här, så det är inte något unikt ställe, men vackert beläget. Maten måste vi äta i bilen, eftersom örnarna cirklar runt alla bilar på jakt efter “gratis”mat. Sen kan vi gå på toa och sträcka på benen. Här ser vi de första svenskarna, som gnäller över att äta pick-nicken bland alla andra. De måste precis ha kommit hit och har inte förstått att det inte finns så många andra möjligheter, de hade kanske hoppats på en svensk skog och lite allemansrätt….

Det räcker att se Ngorongoro under en dag. Det är imponerande vackert, men man kör runt på en dag och har sett det mesta då. Vi missade flamingos, pga att det inte regnat så mycket, så de befinner sig någon annanstans.