Förbi Diani beach och lite längre bort hittar man den lilla, lilla byn Msambweni. Här har en belgare köpt ett strandhus och byggt upp ett helt fantastiskt lyxigt boutique hotell – Msambweni Beach House. Man kan hyra villor med egen pool eller större lägenheter. Helt isolerat från allt. Hit skulle alla världsstjärnor som vill slippa paparazzis komma. Ett paradis! En blandning av arabisk och afrikansk design, som påminner starkt om Zanzibar förstås. Vi är inte långt därifrån.

Här ska du bo om du behöver total lugn och ro. Inget partyliv, andra restauranger eller speedade vattenaktiviteter. Jag är osäker på om det är rätt val för en barnfamilj.

Vi hyrde en typisk lokal båt för att åka ut och snorkla, kanske inte en jättespännande upplevelse, men en härlig båttur. Det går även att organisera en pick-nick på en sandbank, något som ska vara fantastiskt. Det finns möjlighet att göra en safari i Shimba Hills National Reserve. Du kan reservera massage på stranden och sedan låta duka upp lunchen där. Himmelskt! Det går att cykla ut i byn och se lite hur livet pågår där. Mycket litet och stillsamt. Men när vi var där rustades det för bröllop!

Stranden är kanske inte så lätt att bada vid. Det är kraftiga tidvatten och när det är ebb är det mycket stenar och koraller och alger som man måste gå på ganska långt innan man kommer i vattnet. Stranden är nästan helt fri från andra hotell. Ibland kan en och annan försäljare komma förbi, utan att det är för påträngande.

Först och främst ska man bara vara här…..