När man kommer till de olika templen i Angkor,  kan man ibland höra musik som spelas och man ser några personer som sitter på ett litet podium och spelar på sina instrument. Det verkar vara personer som har skadats av i första hand landminor då många saknar ben och armar.

I Kambodja är de flesta fattiga och det är förstås mycket svårt för en person som skadats så pass illa, att ha ett normalt arbete och hjälpa familjen om man bor på landet. Det är ofta tunga arbeten, där man behöver använda hela kroppen. Att spela musik för besökare är ett sätt att tjäna lite pengar och hjälpa till försörjningen. De säljer även sin musik på CD. Musiken ger en fin atmosfär under tempelbesöken. Att höra den lokala musiken i bakgrunden gör faktiskt upplevelsen lite extra. På vissa ställen kan man sätta sig och lyssna en stund och kontemplera. Inte dumt alls!