Efter en helt underbar frukost uppdukat på terrassen, gör vi en båtfärd med Abdul, en fiskare från den lilla byn. Han tar oss till några rev och vi snorklar runt där lite grann. Inte mycket att se, tyvärr. Han är gullig och visar oss olika fiskar, men har man dykt och snorklat på  t ex Maldiverna, blir man inte så lätt imponerad här. Det är utfiskat och korallerna är helt döda. Det är dock en härlig tur med den lokala segelbåten, utkarvad i en enda trädstam.

När vi kommit iland igen bestämmer vi oss för att fortsätta upptäcka området kring vårt vackra hotell. Vi träffar en båtbyggare och Abduls syskonbarn som är så blyga. Abdul berättar att han vill tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa sig en egen båt för att ta ut turister på. Han förstår att det ger mer pengar än att fiska. Han har en mobiltelefon och frågar efter en av våra skypeadresser, så att han kan skypa med oss!

Vi tar sen en cykeltur med honom i hans lilla by. Den är fin och ligger i skuggan av alla träd, med grönt gräs, inga vägar, knappt några stigar ens. Alla ser ut att må bra. Det ska bli bröllop, så det är stor logistik med matlagning, leveranser och musiken dånar ut. Vi träffar en tyska som har ett guesthouse och ett litet nybyggt trevligt kafé tillsammans med sin kenyanska man. Jag önskar verkligen att folk hittar hit och tar sig något att äta på detta kafé och sova på deras fina lilla guesthouse. Men nu är det tomt på folk. Ingen är här. De hoppas på att fler turister ska resa till Kenya och Diani Beach.