Ibland måste man ta flyg för att komma till olika platser i Kenya – avstånden är långa i Afrika. För oss är det dags att ta det lilla flygplanet från Mombasa till Nairobi.

Planet har 10 platser eller något sådant. Vi packar själva in bagaget…Vi sitter som packade sillar och propellrarna snurrar på. Piloterna sitter med en karta och man undrar om de kommer att hitta rätt! Här blir mitt åksjuka resesällskap riktigt illamående. Planet surfar fram på osynliga luft”vågor”. Piloterna är jättesnälla och ger ett tuggummi. Jag försöker njuta av landskapet och visst är det vackert. Man ser allt härifrån. Gamla vulkankratrar, sjöar, byar, skogar.

När vi närmar oss Nairobi flyger vi över enorma områden med växthus. Jag vet inte om de kommer just därifrån, men jag tänker alltid på växthusen, när jag ser ”sugarsnaps” i affären och det står att de kommer från Kenya på etiketten efter den här flygturen….kanske inte så bra miljömässigt sätt. Samtidigt skapar man arbete åt befolkningen. Som vanligt är allt mer komplext än man tror…jag filosoferar vidare under resan.

Vi anländer Nairobi och hamnar i trafikköer som i vilken världsstad som helst. Slut på äventyret och savannens mäktiga natur…