George, vår guide, guidar oss i National Parken Masai Mara. Efter att ha löst något litet administrativt problem (inga bevis på att inträdesavgiften redan var erlagd, men det löste sig) vid entréen vid Ooloona Gate, så bär det av. 5 minuter senare ser vi ett lejon promenera omkring, den ser allmänt blasé ut. 1 km bort förstod vi varför…han var mätt! 2 andra lejon kalasade på en flodhäst och han ville inte ha mer!

Safarin fortsatte med alla klassiska savanndjur: olika typer av gaseller, impalas, grand gasell, buffel, hyenor, schakaler, fåglar av olika de slag, elefanter…vi var mer än nöjda efter denna första dag. Det kändes nästan som Kolmården, hur är det möjligt att det finns så mycket djur koncentrerat just här? Är det säkert att det inte är ett Zoo??

Vi återvände till vår camp, lite uppe i bergen och tog en öl i solnedgången, lyssnade på ljuden från savannen under oss. Gick tillbaks till tältet och duschade av oss. När vi skulle gå tillbaks till huvudtältet, precis 5 meter från oss, står det 3 st giraffer och äter ovanför våra huvuden. Nu förstod vi varför man måste ha en guide som tar en tillbaks till tältet när mörkret inträffar…en hyena eller lejon är mindre kul att stöta på när man ska gå tillbaks efter middagen för att sova.

Vi somnade som stockar under zebrornas tuggande, gnäggande och klapprande!