När du är i Siem Reap kan du ta en lokal tuktuk till ”Pub Street”, mitt i staden. Där finns det massor av restauranger och barer. Känns som ett slags kopia restauranggator i Bangkok och på större stränder i Thailand…. Ungdomarna hänger i barerna där det spelas hög musik och de verkar tycka det är toppen. En i sällskapet går över till en annan sida av trottoaren och direkt fångas han upp av en lokal kille som undrar om han vill ha tjejor….Det känns trist att se att det även här finns en sådan typ av organisation som utnyttjar fattiga flickor och familjer och att det också faktiskt finns kunder.

Restaurangerna är dock lugnare och trevliga, det finns allt att välja på. Vi tar oss till andra sidan floden där det är lugnare och hittar en restaurang med lite mer lokal känsla, där kokar man sin egen mat i en lustig mojäng! Det serveras olika köttbitar till som vi steker/ångkokar. Vi sitter ute och eftersom det är precis vid floden, blir vi helt och hållet myggbitna. Vilken tur att jag ”impregnerade” kläderna med tropisk myggsprej (svensk myggsprej är inte tillräcklig här). Jag tar inte någon malariamedicin. I princip behövs det inte här, men jag kan ändå känna att det blev lite väl mycket mygg, det finns ju denguefeber också… På själva Pub-street, känns det inte som att det är det lika mycket mygg!

Det är lätt att ta en tuk-tuk till- och från till hotellet. Kom ihåg att alltid komma överens om priset med tuk-tuk-föraren innan ni åker iväg. Annars kan det bli en överraskning vid betalning!