Dags för lite sport! Går upp kl 5.30 på morgonen för att undvika de allra hetaste timmarna för vår cykelfärd. Det känns som tortyr. Har ännu inte kommit ifatt jetlagen, så det är tufft att gå upp på morgonen.

Gerard som är vår cykelguide, kommer med alla cyklar och Catherine från restaurangen som jag träffade för några kvällar sedan slöt upp! Jättetrevligt! Vi cyklade på gropiga vägar och såg små byar och fält med odlingar, barn och små hus. När solen verkligen gick upp var det så vackert att se hur fälten lyste gyllengult av solstrålarna, men man märkte vad otroligt varmt det blev med en gång och varför man måste cykla så tidigt på morgonen.

Kom tillbaks till hotellet lagom till frukost, checkade ut och åkte till sjön Tonle Sap, som är en enorm insjö. Där bor det fiskare i fiskebyar på sjön. Alltså PÅ sjön! Dessa flytande byar följer med vattnets olika nivåer då storleken på sjön ändras kraftigt vid regnperioderna. Byarna flyter iväg ibland med vattnet till andra ställen, så man vet aldrig riktigt var byarna befinner sig… allt är byggt på små båtar: sjukhuset, skolan, affären. Det enda som ligger på fast mark är templet. Om byn flyter iväg, så har ju alla som bor här, båtar för att ta sig till templet. Kanske den här byn försöker stanna så mycket som möjligt vid templet. Guiderna talar lite lustig engelska så det är ganska svårt att förstå…I vilket fall som helst så är det annorlunda och en skön båtfärd, efter att ha gått bland templen i Angkor under 2 dagar.

Vi tar oss till en artificiell bassäng, som byggdes av en kung för länge sedan. Där fanns det återigen en massa BBQ-stånd, med grillade grodor, fiskar och annat spännande! Folk kommer hit och kopplar av när de inte jobbar och tar med sig sina hängmattor och vilar sig och äter hela dagen. Hela familjer kan ligga och ha det skönt en hel dag, utan att röra på sig.

Chauffören tar mig till flygplatsen för vidare flyg till Sihanoukville som är nästa destination under min resa i Kambodja. En timmes flyg och jag är framme!