Besök av palatskomplexet Fatehpur Sikri, nära Agra.  En av byggnaderna är ett speciellt palats byggt av kung Akhbar till den fru som gett honom en son. Han hade 3 fruar (förmodligen fler, men vår guide gillade den här internationella kombinationen). Jag antar att de andra fruarna blev väldigt avundsjuka när en av dem fick ett särskilt palats…

En turkisk, en portugisisk och en hinduisk ( en prinsessa från Jaipur- som var den som gav honom sonen). Här ser man intressanta blandningar av hinduisk – islamsk och kristen dekoration. Mäktiga byggnader när man tänker på att det är från slutet av 1500-talet.

Man måste parkera lite längre bort från palatset och där organiseras en speciell buss. Man går förbi många små ”shops” där det säljs krimskrams och säljarna försöker sälja intensivt. Vill du inte köpa något, stanna inte till. Annars riskerar du att aldrig komma därifrån – de är ganska envisa och drivna. Var försiktig med personer som utger sig för att vara guider, de kommer fram och presenterar sig som guide. Be din chaufför/guide –  om han inte får följa med in, att hjälpa till att ordna en certifierad lokal guide.