På hotelljakt i Jaisalmer. Besöker ett jättelyxigt, nybyggt i maharadjastil, väldigt tjusigt. Men favoriten är det hotell mitt i Jaisalmer, som är ett ombyggt palats och förstås oerhört charmigt. I en del av palatset bor fortfarande faktiskt några medlemmar av maharadjafamiljen. Det kändes som att bo i ett museum. Ett rum var som en saga, men palatset är lite gammaldags och slitet. Det kostar att underhålla dessa magnifika byggnader och det kan vara svårt att få det att gå runt.

Vill man bo lite lyxigare i Sam-öknen finns det ett härligt hotell där det finns möjlighet att bo en natt i lyxtält mitt bland sanddynerna! Jämfört med de enklare tältcampen vi besökt tidigare är det här en dröm. Du kan även rida på kamel, men slipper turisthorderna. Hotellet har även ett tjusigt komplex med vanliga rum och Rajasthans absolut största pool, tälten ligger 7 km bort härifrån och efter incheckning skjutsas man dit med 4×4, genom en dyn! Läckert! Tältcampen är endast öppen 6 månader om året då det blir för varmt under sommarmånaderna, men själva hotellet är öppet året runt. Jag tror att jag åt mitt livs bästa lunch där på hotellet. Dal´en var fantastisk!