Det tar 6 timmar att ta sig till Jodhpur, trots att det endast är 30 mil dit. Staden ligger i utkanten på Thar-öknen och byggdes i mitten på 1400-talet. Staden kallas även den blå staden. När man tittar ned från fortet ser man alla blå tak.

2011 räknade man med att det fanns ca 1 miljon innevånare i staden. Det har nog ändrats ganska kraftigt eftersom Indien är på frammarch inom olika delar, både ekonomiska och demografiska.

Bortsett från den imponerande fästning/fortet- Mehrangarh Fort från 1400 – talet, finns det andra palats och tempel värda att ses. Här kan du besöka marknader och handla tyger, kläder, mattor och schalar.

Det finns några vackra gamla ”havelii” här förstås – gamla vackra köpmannahus som byggts om till hotell eller restauranger, där man ska äta lunch eller ännu hellre middag på takterassen och se den magnifika utsikten över fästningen som lyser upp i mörkret, det är magiskt och maten är som vanligt, ljuvligt god!