Man kan ju inte annat än nynna på sången när man hör namnet Kandy. En mycket vacker stad. Jag förstår att engelsmännen hamnade här under kolonialtiden, pga den svalare temperaturen, då staden ligger i bergen. Den är byggd kring en sjö/bassäng och är grön och lummig. Många hotell ligger uppe i bergen med utsikt över staden eller närliggande berg och att ta sig till dessa hotell kan ibland bli en intressant resväg i branta backar på smala, oregelbundna betongvägar, ibland med stora hål och man håller tummarna att man inte ska möta en annan bil. Bilen kör i slowmotion. Går man med myr-steg bredvid bilen, skulle det gå fortare att komma upp dit man ska.

Det kända ”Temple of Tooth Relic” – Tandtemplet, är attraktionen här. En av Buddhas tänder ska finnas här och den tas ut varje dag under munkarnas sång, pilgrimers offergåvor och turisternas konsternation. Ingen av oss förstår egentligen vad som händer under ceremonin, men det är suggestivt och vackert.

Här kan du också se en show där man uppträder med lokala danser i folkdräkt. Gillar man inte att bli ihop tryckt med 1000 andra turister, är det inte någon idé att se detta. Men jag står för vad jag är – en turist! Så jag tycker det är helt ok. Det visade sig vara ett bra beslut senare, eftersom jag genom dräkterna och dansen kunde känna igen mig, när jag under dagarna som följde besökte tempel och museum. Man ska inte förakta turistfällor!