Man kan välja att resa med bil och chaufför och för den som är lite mer äventyrlig och van att köra utomlands i den här delen av världen kan hyra en bil och köra själv. Vägnätet är väl utbyggt och vägarna i bra skick. Bortsett från Amman är trafiken mestadels inte så intensiv. Men det är klart, det är inte som att köra i Sverige…

När man reser med bil i Jordanien ska man ta den gamla Kings road, det finns en annan, kanske snabbare motorväg, men då missar man naturupplevelsen och det ju därför man besöker Jordanien.

Kings road leder oss genom lokala byar och ökenlandskap (inte alltid de vackraste) och oerhört vackra ”Canyons”- höga, höga berg med djupa dalar och slingrande vägar i ett kargt landskap. Fantastiskt vackert! 

Vi kör lite vilse ibland när vi kör av från den stora vägen, men man känner sig aldrig någonsin otrygg. Tvärtom, vi upptäcker nya platser, så det är spännande

I vissa av städerna i de norra delarna och i Amman,  tar man ibland enormt branta backar, så man tror att man åker berg- och dalbana.