Åt en dal med bröd och diskuterade med guiden som berättade om hur han ”hittat” sin fru. I Indien är det viktigt att gifta sig och vara gift. Du får till och med hjälp med att välja, att hitta den rätte/rätta.

Vår guide berättade om hur deras granne visste om en bra familj som sökte en man till sin dotter. Familjens mor ringde vår guides mor, som skickade ett foto.

Den blivande fruns familj ringde upp vår guides pappa och gjorde upp om hemgiften. Inte förrän då fick han se sin blivande fru på fotot. Han åkte även och träffade henne snabbt och tyckte det skulle bli ett bra arrangemang. Hennes familj var bra människor. Han frågade flera gånger om hon ville gifta sig med honom och varje gång sa hon ja! De gick ut tillsammans två gånger, men det gillade inte de två familjerna. Det kom cirka 1500 gäster på bröllopet.

Han tycker inte att detta är speciellt konstigt men vet att vi västerlänningar tycker att det är lite märkligt, då han träffar många i sitt jobb som guide.

Hans sätt att se att föräldrar arrangerar framtiden med en annan person –  är inget underligt i Indien. Det är få förunnat att träffa och välja sin blivande make/maka helt själv. Föräldrarna har alltid ett ord med i spelet. Detta gäller även den unga generationen född t ex på 90-talet. Barn som studerat i Europa följer föräldrarnas önskan om att giftas bort och det är inget konstigt med det. Kanske 1,3 miljarder (siffra från 2016) indier tycker att vi är konstiga som väljer vem vi vill gifta oss med.