Welcome to Jordan!

Jordanierna är så vänliga och trevliga. Man hör ”Welcome to Jordan” överallt!

Det behövs visum för att komma in i Jordanien. Jag har skickat all nödvändig information innan jag kom och hoppas att allt ska vara i sin ordning. En person möter upp vid ankomsten och jag slussas lätt igenom visum och passkontrollen, utan kö eller annan komplicerad procedur. Skönt! Jag är lite mör efter resan.

Som van resenär har jag och resesällskapet hyrt en bil och väljer att köra själva. En chaufför tar oss till hyrbilstationen som ligger lite utanför flygplatsen.

Vi får en GPS och en lokal mobiltelefon med nödnummer till vår partner om vi skulle köra fel eller behöva ha information. Hela processen när man ska hyra bilen tar lite tid, men det får man tåla. Administration med försäkringar etc kan vara bökig utanför Europa.

Trafiken känns välorganiserad och vägarna är ganska tydligt skyltat. Vi är alla vana vid sydostasiatisk trafik, så trafiktempot är helt ok för oss. För en ovan resenär till dessa delar av världen kan det kanske dock kännas lite mer kaotiskt än vad vi är vana vid i Sverige.

Välkomnas av att stort Ikea på motorvägen in mot Amman! GPS funkar inte så bra så vi tar fram vår vanliga applikation på telefonen och då hittar vi till hotellet lätt som en plätt.