Ta den slingrande vägen upp till bergen vid Nuwara Eliya (ca 1800 m ö h) och se de vackra teodlingarna som växer böljande över bergen. Det är verkligen jättevackert. Du kan besöka teplantage och få se hela processen, hur téet odlas, plockas, torkas och förpackas. Det finns alltid en möjlighet till att smaka av de olika teerna. Lite kul att köpa hem ett te man sett producerats. Teet, här på Sri Lanka, är ett ganska kraftigt aromatiskt te, ofta blandas det ut när det kommer till Europa, så vi kanske tycker att det är lite beskt, men för en te-fantast kan det inte finnas något bättre än att känna av den riktiga ursprungliga tesmaken.

Ta en promenad bland teodlingarna och du kan gå igenom byar och träffa lokalbefolkningen. Kanske plocka några teblad med hjälp av en av de damer som plockar. Men tänk på att de är snabba och måste plocka så mycket som möjligt. Ta inte upp deras tid för länge.

Bo på en gammal teplantage och föreställ dig Mr Lipton som går om kring och inspekterar odlingarna. Det finns några otroligt charmiga sådana här, som byggts om till fina ”boutique hotel”. Där serveras frukost på terrassen med utsikt över bergen av din egna butler. En unik och underbart lyxig känsla.

Eller bo på kolonialhotellet ”Grand Hotell” och dröm dig bort till britternas tid när Nuwara Eliyas golfklubb skapades och engelsmännen kom upp hit för att få svalka.

För den riktigt äventyrlige och den som gillar att vandra, ska inte missa berget Adams Peak. Hit vallfärdar pilgrimer och bestiger berget för att se soluppgången. Man börjar vid 2-tiden på morgonen med hämtning vid hotellet för att klättra upp på berget mitt i natten tillsammans med andra besökare och pilgrimer. En spännande vandring för den som är van och gillar den här typen av utmaning. Utsikten är förstås fantastisk.

Här finns även en botanisk trädgård, en liten nationalpark och tempel att besöka och inte långt bort flera vattenfall.

Ta med en kofta, kanske en varm pyjamas – det kan bli ganska så kyligt och fuktigt så här högt upp.