Vilket hotell i Agra ska man välja? Det hela beror förstås på den budgeten man har. Men då Indien har mycket varierad kvalitet på sina hotell ska man kanske titta lite extra noga på vad man bokar.

Vi börjar med the top of the tops: The Oberoi. Ett extremt lyxigt hotell, Det är förstås ett mycket vackert hotell med en utsikt över Taj Mahal. Tusen och en natt. För den med mycket, mycket tjock plånbok.

Hotell  Trident, ett modernare hotell, med fin pool och fräscha rum. Bra familjehotell.

Hotell Clarks Shiraz – ett typiskt indiskt ”business” hotell som är lite slitet. Ganska lustig dekoration. Men det är rent, inget att säga om det.

Jag hälsar på en familj som har ett homestay. Vissa kunder vill bo i guesthouse, men efter Oberoi, kändes det lite väl enkelt! Det roligaste med homestays är att man får se lite hur livet gestaltar sig hos en lokal familj. SEn är det ju billigt, men räkna med att det oftast är mycket enkelt när man väljer guesthouse och särskilt homestays.

Det är så många hotell att se och bedöma här. Det enda jag märker är att hotellen är kanske av lite bättre kvalitet här, än resten av Rajasthan, om man tittar på mellanklass hotell.

Ett lyxhotell är ju alltid ett lyxhotell var i världen man än är. Det svåraste är egentligen mellanklass hotell. Där kan skillnaderna vara enorma. Att hotellen har lite högre standard på mellanklasshotellen beror nog på alla miljoner besökare som kommer till Taj Mahal.